Kikbokseri Novog Pazara nišane evropske medalje

18.09.2009, 12:13

Članovi Kik tai-boks kluba Novi Pazar Edis Martinović, Emir Hadžimujović i Jasmin Redžepović biće u sastavu reprezentacije Srbije na juniorskom prvenstvu Evrope u kik-boksu, koje će se održati u Puli od 20-27. septembra

Trener Husein Dupljak je izrazio očekivanje da su njegovi borci sposobni da sa velikog takmičenja donesu tri medalje, od čega barem dve zlatne.

"Martinović će nastupiti u ful kontaktu, u kategoriji do 67 kg, a Hadžimujović i Redžepović u lou-kiku do 60, odnosno 63,5 kg. Dobro su pripremljeni i ja očekujem barem dva zlata", rekao je Dupljak "Sportskom megahercu" radija Sto plus.

On je naglasio da će Kik boks savez Srbije samo Edisu Martinoviću snositi troškove učesća na prvenstvu.

"Očekujem da će nam Opština pomoći da odemo u Pulu, jer naš klub nema finansijsku moć da to sve sam pokrije", kazao je Dupljak.

Dupljak smatra da je Kik tai-boks klub Novi Pazar za kratko vreme postao jedan od najboljih klubova u Srbiji, pre svega u mlađim uzrasnim kategorijama.

"Na prvenstvu države u lou-kiku za kadete i juniore, koje je održano u Vranju, osvojili smo pet zlatnih, tri srebrne i dve bronzane medalje, a na prvenstvu jugoistočne Srbije u istoj disciplini imali smo još dva zlata i srebro'', istakao je Dupljak.

Emir Hadžimujović, Jasmin Redžepović, Sadat Bukvić, Ajla Lukač i Sadika Numanović su u Vranju osvojili zlatna odliičja, a vicešampioni zemlje postali su Edis Martinović, Kenan Hajdarević i Vehbo Latović. Bronzane medalje pripale su Nihatu Šipčaninu i Berinu Hadžibegoviću.

Na šampionatu jugoistočne Srbije u Boru najbolji u svojim kategorijama bili su Haris Ramović i Naser Osmanović, dok je Ešrefu Aljoviću pripalo drugo mesto.

"U Boru je odličan profi meč odradio Almedin Šipčanin, protiv favorizovanog Ivana Simića. Simić je taj meč dobio potpuno nezasluženo i ja sam se žalio na sudijsku odluku'', rekao je Dupljak i dodao da njegovi borci nisu ništa slabiji ni u disciplini ful kontakt, gde su Edis Martinović i Jasmin Redžepović juniorski prvaci Srbije.

Izvor: radio sto plus